Wittelintencampagne

25 november is de ‘Internationale dag van de uitbanning van geweld tegen vrouwen’. VIVA-SVV, zij-kant en vzw Zijn nodigen je uit om op die dag een wit lint te dragen, en zo je ongenoegen te uiten over elke vorm van geweld tegen vrouwen.

 

25 november

Wereldwijd worden vrouwen nog steeds geconfronteerd met verschillende vormen van geweld. Thuis, op school, op het werk, op straat: sommige vrouwen zijn nergens veilig. Ze worden geslagen door hun partner, verkracht in oorlogssituaties, misbruikt in vluchtelingenkampen, gedwongen tot prostitutie … Geweld op vrouwen is een van de meest ingrijpende en veelvoorkomende schendingen van de mensenrechten.

Daarom riepen de Verenigde Naties 25 november officieel uit tot ‘Internationale dag van de uitbanning van geweld tegen vrouwen’. Op deze dag brengen verschillende overheden, internationale organisaties en ngo’s over de hele wereld deze problematiek onder de aandacht.

Post-it war met witte linten

Draag een wit lintje of maak met post-its een groot wit lint op je raam. Je kan je lint of post-its aanvragen via info@horenzienenpraten.be.

Ook mannen maken het mee

In het kader van de campagne #OokMannenMakenHetMee trekken we de boodschap van de Wittelintencampagne verder open. Want geweld kan evengoed mannen overkomen!

, , , , ,