Thuiszorg (Socialistische Mutualiteiten) – best practices

Als partner van de Socialistische Mutualiteiten vormt Thuiszorg één van de grootste netwerken van thuiszorgdiensten in Vlaanderen. Het Thuiszorg netwerk organiseert gezinszorg, aanvullende thuiszorg, thuisverpleging, mediotheken, sociale dienstverlening en kinderzorg voor 50.000 cliënten.

Op de studienamiddag ‘Psychosociale risico’s op het werk’ van 16 oktober 2014 stelden Christa Thielen en Tony Dierckx de best practices van Thuiszorg voor.  Christa Thielen bracht een overzicht van de tools die vzw Thuishulp zijn medewerkers aanreikt bij geweld op het werk. Tony Dierckx deed er het project ‘Collega’s voor collega’s’ uit de doeken, een project voor opvang van medewerkers die slachtoffer zijn of betrokken waren bij een ingrijpende gebeurtenis. Download hier hun powerpointpresentaties.

In oktober 2014 interviewde VIVA-SVV Tony Dierckx. Als preventieadviseur en vertrouwenspersoon bij de VoorZorg Antwerpen is Tony dagelijks bezig met welzijn op het werk en dat in de meest brede zin van het woord. Daardoor komt hij ook regelmatig in contact met slachtoffers van ongewenst (seksueel) gedrag. Een gesprek over zijn job.