Philippe: “De situatie verslechterde beetje bij beetje”

Ik stapte in een relatie als jonge man van 34 jaar. We waren dolverliefd, gingen vaak samen uit en deden leuke dingen zoals elk gezond koppel doet. Na enkele jaren werd mijn vriendin zwanger van onze dochter. Zelf had ze reeds een kind uit een vorige relatie.

Vanaf dan ging het bergaf. Na enkele weken leefden we gescheiden in hetzelfde huis. Enkel de kinderen vormden een brug tussen ons. Alle geldzaken liepen via mijn vrouw, net als de keuzes van eten en drinken en het regelen van alle bezoeken. Geen enkel familielid of vriend was welkom.

Mijn vrouw deed de kamers op slot, de voordeur op nachtslot en ging expres weg als er bezoek verwacht werd. Mij kleineerde en manipuleerde ze. Ik ben een keer te voet naar huis gegaan vanuit de Ardennen, nadat ze een scène had gemaakt op hotel en mij daarvan de schuld gaf. Betalingen liet ze liggen tot er aanmaningen en boetes kwamen, maar ze compenseerde haar gedrag tegenover de kinderen door van alles voor hen te kopen.

De situatie verslechterde beetje bij beetje, zodat het lang duurde vooraleer ik doorhad dat er iets aan de hand was. Nadien heb ik geprobeerd om via therapie, bemiddeling en zelfs via een advocaat door te dringen tot mijn vrouw en haar te vergeven voor het gedrag en de uitgaven.

Op een bepaald moment liepen we zo ver achter met de betalingen dat ik aan de noodrem heb getrokken, wat nu geleid heeft tot onze breuk. Ik vind dit heel jammer voor mijn dochter, maar ik wilde nog een toekomst kunnen bieden aan mezelf en mijn kind. Gelukkig hebben mijn familie en vrienden mij nooit opgegeven!

Mijn besluit uit mijn voorbije zes jaar: had ik geweten wat ik nu weet, was ik nooit zo lang in deze relatie gebleven.

Nu ben ik sinds enkele maanden weg bij haar en staat ons huis te koop, ik hoop tegen de jaarwisseling van alles verlost te zijn en mij terug op een nieuwe relatie te kunnen storten. Ik blijf optimist en werk aan mijn zelfvertrouwen door te praten met de vele kanalen die beschikbaar zijn dezer dagen.

Ik wil niet langer betalen voor deze situatie, de problemen liggen niet bij mij. Mijn ex is volgens mij ongeneeslijk ziek en ik wil dan ook niets meer met haar te maken hebben.

Dank om in de media te komen, ik dacht echt dat ik alleen was….