Luc: “Ooit heeft ze met een ketting van mijn hond op mijn hoofd geslagen”

Ik ben slecht getrouwd geweest. Mijn ex-vrouw heb ik leren kennen via een chatsite van Yahoo. Ze woonde in China. Twee jaar lang spraken we elkaar elke ochtend en elke avond via internet. Uiteindelijk ben ik haar gaan opzoeken, we hebben daar veel gepraat en elkaar zo beter leren kennen.

Ik ben dan terug naar België vertrokken en heb in Antwerpen documenten laten klaarmaken die ik nodig had om in China te kunnen trouwen. Drie maanden na de trouw in China zijn we samen naar België teruggekeerd. Ik heb toen mijn eigendom verkocht om een groter huis te kopen, zij was immers zwanger van ons eerste kind. Alles was toen nog oké, ik ging altijd werken en zij vertrok telkens naar China om ons eerstgeboren zoontje te tonen.

Ongeveer twee jaar later was ze zwanger van mijn tweede zoontje, en vanaf dan ging het snel bergafwaarts. Ooit heeft ze met een ketting van mijn hond op mijn hoofd geslagen, en toen de kindjes tussen 2 jaar en bijna 4 jaar waren vonden er voortdurend vernederingen, vernielingen en geweldplegingen plaats in hun bijzijn.

De ellende ging zover dat ik telkens van mijn werk terug naar huis moest om dan ’s nachts meermaals de politie te bellen.

Om een lang verhaal kort te maken, heb ik toen aan die agenten gevraagd of er soms geen enkele hulp kon geboden worden. Uiteindelijk zijn mijn kinderen gedwongen geplaatst door de jeugdbrigade.

Ik ben al jaren van mijn (h)ex gescheiden en zij heeft geen ouderrechten meer over mijn kinderen, ik en mijn kinderen zijn eindelijk terug bij elkaar en verlost van alle geweld. Financieel was ik helemaal geplunderd, maar nu gaat het een stuk beter. Enkel aan een nieuwe relatie geraak ik niet, het lukt mij niet om opnieuw met iemand gelukkig te worden.