Tom: “Ondanks alles besloot ik de relatie een nieuwe kans te geven”

De vrouw met wie Tom huwde en een dochtertje kreeg, bleek manipulatief en controlerend. Maar tegenover politie en hulpverlening keerde Helen de rollen om: Tom was zogezegd degene die haar mishandelde.


Shutterstock 

“Ik ontmoette Helen op een datingsite. In het begin leek onze relatie idyllisch. Ze raakte zwanger en we maakten plannen voor onze toekomst. Maar ik kwam er al snel achter dat ze een alcoholiste in behandeling was en dat ze vier kinderen had die nu bij hun vader (haar ex) woonden. De kinderen werden bij haar weggehaald nadat ze in dronken toestand een zelfmoordpoging ondernam. Dat gebeurde een jaar voordat wij elkaar ontmoetten.”

“Naarmate de maanden voorbijgingen, begon ze mij meer en meer te manipuleren en te controleren. Ze checkte mijn e-mails, sms’en en mijn Facebookaccount. Ze hackte deze account en stuurde vanuit mijn naam berichten naar mijn vrouwelijke vrienden.”

“Helen werd gewelddadig tegenover mij. Ze gooide een laptop naar mijn hoofd, bedreigde mij herhaaldelijk, vernielde nog een computer en gooide de kleren van mijn zoon (uit een vorige relatie) in het water zodra ik ze gestreken had. Mijn zoon mocht niet mee aan tafel met ons eten. Ze bediende hem altijd als laatste en gooide zijn bord voor zijn neus op tafel.”

“Hij zag hoe ze tegen me riep, deuren dichtsloeg in mijn gezicht en me lange periodes negeerde.”

“Helen zorgde ervoor dat ik mijn vriendschappen opgaf. Door haar vragende en controlerende gedrag, was het makkelijker voor mij om niet weg te gaan dan iedere keer een kruisverhoor te moeten ondergaan.”

“Helen zette me uit ons huis, begon te drinken, belde naar vrienden en familie om de grofste leugens over me te vertellen en nam een overdosis. En dat allemaal binnen de twee maanden nadat onze dochter werd geboren. Ondanks alles besloot ik om de relatie een nieuwe kans te geven, maar al na vijf maanden moest ik vertrekken.”

“Toen ik wegging, vertelde Helen een sociaal werker dat ik gewelddadig en vernederend was geweest tegen haar. Ik werd nooit uitgenodigd om mijn kant van het verhaal te doen. Helen loog ook tegen de politie en zei dat ik enkele bezittingen van haar had gestolen. Dit zorgde ervoor dat ik mijn spullen niet kon houden, toen ze wegging uit het huis dat we huurden. Ik verloor bijna alles, net als de achthonderd euro huurwaarborg.”

“De voorbije veertien maanden had ik af en toe contact met mijn dochter. Helen verspreidt nog altijd leugens en chanteert me via de telefoon, sms en e-mail. Ze dreigt ermee dat ze me m’n job en het contact met mijn zoon zal doen verliezen als ik een klacht tegen haar durf in te dienen.”

“Mijn leven is al bijna drie jaar een hel. Nu wordt het langzaamaan beter. Ik weet dat ik een toekomst heb en ik zal vechten voor het hoederecht over mijn zoon.”

Bron: new.mankind.org.uk

, , , ,