Getuigenissen

Partnergeweld kan iedereen overkomen, ongeacht geslacht, leeftijd, opleiding, beroep, geloof, seksuele voorkeur of afkomst. Dat bewijzen de moedige getuigenissen van enkele slachtoffers.

 

  • Ilse was het slachtoffer van fysiek en psychisch geweld. Na haar jarenlang te hebben mishandeld, werd haar ex-partner gearresteerd en geïnterneerd. Hij is intussen vrij onder voorwaarden. Ilse woont samen met haar nieuwe vriend en haar twee dochters. Ze leeft nog steeds in angst dat haar ex-man bezoekrecht zal eisen of zijn dreigementen waarmaakt. Lees het verhaal van Ilse.
  • Elias was zestien jaar lang het slachtoffer van psychisch geweld. Dit koste hem bijna zijn leven. Intussen is de echtscheidingsprocedure opgestart en wonen zijn dochters vier van de tien dagen bij hem. Lees hoe het zover is kunnen komen.
  • De man van Flore deelde geregeld klappen uit omdat zij hem niet genoeg aandacht gaf. Flore dacht dat het haar schuld was en sloot zich steeds meer af van haar omgeving. Een oude schoolvriendin bood een luisterend oor en gaf Flore zo de kracht om voor zichzelf en haar zoon te kiezen. Lees wat er gebeurde.
  • Veerle was zo verliefd op haar man dat ze zijn gewelddadige gedrag en controlezucht tolereerde, tot hij zich tegen de kinderen keerde. Uiteindelijk vluchtte Veerle naar een vluchthuis. Beetje bij beetje nam ze haar leven weer in handen, en vandaag begeleidt Veerle mishandelde vrouwen in een praatgroep. Veerle vertelt hoe ze erin slaagde te ontkomen aan alle ellende.
  • Ook Sam, Louis, Tom, Ravi en Nico vertellen hun verhaal. De getuigenissen van deze vijf mannen werden verzameld in het kader van onze sensibiliseringscampagne #OokMannenMakenHetMee.

Dat de campagnes van VIVA-SVV, zij-kant en vzw Zijn belangrijk zijn, bewijzen de reacties die we jaarlijks ontvangen. Lees de anonieme reactie van een slachtoffer.

, , ,