Hulplijnen en chat

Voor sommige mensen lukt bellen of chatten makkelijker dan een face-to-facegesprek. Dan zijn volgende adressen misschien wel een optie.

1712

1712

Ga naar de website

1712 is een hulplijn voor elke burger die vragen heeft over geweld en misbruik. De hulpverleners aan de andere kant van de lijn geven je informatie en advies of verwijzen je door naar verdere hulp.

Iedereen met vragen over geweld kan er terecht, of je nu zelf een slachtoffer bent, een betrokkene, een pleger of iemand die een vermoeden heeft van geweld. De 1712-medewerkers luisteren naar je, geven je informatie en advies, schatten met jou de risico’s van de situatie in, verwijzen je door of houden verder contact.

1712 is bereikbaar van maandag tot vrijdag, van 9 tot 17 uur. Het gesprek is gratis. Het gesprek is ook discreet: jouw oproep naar 1712 verschijnt niet op de telefoonrekening en je hoeft niet te zeggen wie je bent.

Tele-onthaal

106

Ga naar de website

Tele-onthaal is een gratis telefonische hulpdienst die je bijstaat als je het op een bepaald moment moeilijk hebt in je leven. Je kan Tele-onthaal bellen over de meest uiteenlopende onderwerpen, van de a van alcohol over de r van relatie tot de z van zelfdoding, en alles wat daartussen zit!

Ook als getuige van partnergeweld kan je bij Tele-onthaal terecht om je gevoelens te ventileren of om raad te vragen. Een deskundige vrijwilliger luistert naar jou, leeft mee, geeft je tijd en aandacht en zet samen met jou alles op een rijtje. Indien nodig bezorgt Tele-onthaal je informatie voor verdere (professionele) hulp. Kant-en-klare oplossingen hebben ze echter niet. Wat telt is de eerste stap: praten.

Tele-onthaal is altijd bereikbaar: dag en nacht, 7 dagen op 7. Je gesprek is anoniem en wordt niet op de gesprekslijst van je telefoonfactuur vermeld. Zo kan niemand dit telefoontje achterhalen.

Omdat onlinecontact voor sommige mensen makkelijker lukt dan praten, kan je elke avond op www.tele-onthaal.be terecht voor een anoniem hulpverlenend onlinegesprek.

Zelfmoordlijn 1813

1813

Ga naar de website

Je wilt snel met iemand praten? Je kent iemand die een zelfmoordpoging heeft ondernomen? Je hebt iemand verloren door zelfdoding? Je kent iemand die aan zelfmoord denkDe medewerkers van de zelfmoordlijn 1813 zijn professioneel opgeleide vrijwilligers. Zij luisteren en adviseren zonder te oordelen.

De Zelfmoordlijn is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 telefonisch bereikbaar. Het gesprek is gratis en anoniem. Elke dag van 18.30 uur tot 22.00 uur kan je ook chatten op www.zelfmoord1813.be. Je kan ook een e-mail sturen, die wordt binnen de 5 werkdagen beantwoord.

, , , , , , , , , , ,