2007: Een gezonde relatie

Een gezonde relatie was de inzet van de preventiecampagne tegen partnergeweld ‘Houden van: hoe doe jij dat?’ van VIVA-SVV en zij-kant.

Love boat met relatietips

Samen met actrice An Nelissen en DJ Wout reisden zij-kant en VIVA-SVV op 25, 26 en 27 oktober 2007 met een originele Love Boat door Vlaanderen. Ze deelden bladwijzers uit met positieve relatietips en nodigden iedereen uit om deel te nemen aan de Lief-liever-liefst-wedstrijd, waarin ze op zoek gingen naar de origineelste relatietips om een partnerrelatie gezond te houden. Zo wilden ze de (toekomstige) relatie van mannen en vrouwen versterken en partnergeweld voorkomen.

Relatietips

Ga je discussies in je relatie niet uit de weg? Verras je je partner wel eens met een nieuwe screensaver op de computer? Verdeel je de gezinstaken evenwichtig? Aanvaard je de andere zoals hij of zij is? Bespreek je grote veranderingen in je relatie? Luidt je antwoord op al deze vragen ‘ja’? Dan sta je sterk in je relatie.

zij-kant en VIVA-SVV gingen op zoek naar de origineelste relatietips. Begin februari 2008 maakten ze de winnaars bekend:

 • Doe af en toe je echte agenda even weg en zet elkaar op de agenda.
  (Jordy G. uit Aarschot)
 • Zeg niet “jij…”, maar begin met “ik voel me”
  (H. uit Vosselaar)
 • Zeg wat je voelt en voel wat je zegt.
  (Cindy C. uit Oostende)
 • Voel je goed in dat wat je doet.
  (Tilly T. uit Mol)
 • Luister en praat via je hele lichaam, want woorden zijn maar een deeltje.
  (Sara D. uit Mechelen)
 • Niet de hoeveelheid woorden in een gesprek of de hoeveelheid tijd die je samen doorbrengt zijn belangrijk, wel de aandacht die je eraan geeft.
  (Peter D. uit Mechelen)

Natuurlijk hebben we voor jou ook nog heel wat andere relatietips.