2006: Praten over partnergeweld

De campagne ‘Horen, zien en praten’ van zij-kant en VIVA-SVV moedigde vrouwen en mannen aan om te praten over het geweld dat zij thuis of in een relatie ondervinden en om te luisteren naar de problemen van anderen.

Krasflyers en hippe postkaarten

Samen met actrice An Nelissen en DJ Wout trokken zij-kant en VIVA-SVV van 26 t.e.m. 28 oktober 2006 naar markten en drukke winkelstraten om krasflyers en postkaarten uit te delen. Onder de slogan ‘Horen, zien en praten’ moedigden ze talloze voorbijgangers aan om een luisterend oor te zijn voor hun omgeving en om te praten over geweld dat ze thuis of in hun relatie ondervinden.

Bespreekbaar in het onderwijs

Gezinsgeweld kent geen grenzen. Daarom richtte deze campagne zich ook naar het onderwijs, om jongeren, ongeacht hun achtergrond, via duurzame communicatieprojecten te wapenen tegen geweld. VIVA-SVV en zij-kant verspreidden postkaarten met luistertips in alle middelbare scholen. Op 26 januari 2007 organiseerden ze een studiedag over initiatieven om jongeren op te leiden tot jeugdadviseur of vertrouwensleerling.